Trenčan Aliko Bala ku Kingsleymu, upísal sa Zulte Waregem

NETKY.SK • 27 Január 2017, 12:29 • 2 min
Trenčan Aliko Bala ku Kingsleymu, upísal sa Zulte Waregem

TRENČÍN - Nigérijský futbalista Aliko Bala opustil mužstvo úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín, vo svojej kariére bude po úspešnej skúške pokračovať v belgickom prvoligovom klube SV Zulte Waregem.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom web aktuálne tretieho tímu najvyššej belgickej súťaže Jupiler League. Devätnásťročný krídelník už podpísal kontrakt na tri a pol roka (do júna 2020). Zulte figuruje so 46 bodmi na 3. priečke tabuľky za Clubom Bruggy (49 b.) a Anderlechtom Brusel (47 b.).

V úvode aktuálnej sezóny z Trenčína do Waregemu zamieril krajan Alika Balu, 21-ročný ľavý obranca Kingsley Madu, ten sa upísal Zulte na tri roky. Madu, ktorý na OH 2016 v Riu de Janeiro získal ako hráč nigérijského olympijského výberu bronzovú medailu, za Waregem dosiaľ nastúpil v štyroch ligových zápasoch, celkovo odohral 37 minút. V národnom pohári pridal tri štarty.

Trenčín počas prebiehajúceho prestupového obdobia už zrealizoval transfer do Belgicka - iný nigérijský krídelník Samuel Kalu pokračuje vo svojej kariére v KAA Gent. Devätnásťročný talent podpísal v novom pôsobisku kontrakt na tri a pol roka a stal sa spoluhráčom dvoch svojich krajanov - Extrenčanov: Mosesa Simona, ktorý prišiel z Trenčína v januári 2015, a Ibrahima Rabia, ten je v Gente od vlaňajšieho augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona