Trebišovského sudcu chcú zbaviť imunity pre úplatky

NETKY.SK • 30 Január 2014, 09:10 • 2 min
Trebišovského sudcu chcú zbaviť imunity pre úplatky

BRATISLAVA - Polícia žiada zbaviť trestnej imunity ďalšieho sudcu. Tentoraz ide podľa denníka Sme o Milana J. z Okresného súdu v Trebišove.

slovakia

left justify in out

„Pripravili sme návrh, ktorý predložíme generálnej prokuratúre,“ povedal Sme policajný prezident Tibor Gašpar.

Polícia sudcu podozrieva z prijímania úplatkov. Ide o viac prípadov, ktorých podrobnosti nechce zverejniť. Podľa informácií Sme sudca vraj prijímal peniaze vo svojej kancelárii a ukladal za to miernejšie tresty alebo oslobodzujúce rozsudky. „Predseda súdu nemá tieto informácie,“ povedala Sme hovorkyňa Marcela Gálová. So sudcom Milanom J. sa jej nepodarilo spojiť. Sudca na otázky zaslané e-mailom nereagoval. Hovorkyňa nepovedala, ako bude vedenie súdu postupovať. 

Milan J. na súde pracuje ako trestný sudca viac ako pätnásť rokov. Podľa portálu Otvorené súdy krajský súd potvrdil jeho rozsudky za roky 2011 a 2012 v 61 percentách prípadov. 

Policajnú žiadosť musí potvrdiť ešte Generálna prokuratúra, ktorá potom o zbavenie imunity požiada Ústavný súd SR. Ten teraz rozhoduje aj o zbavení imunity predsedu Okresného súdu v Bardejove Karola K. Vyšetrovatelia ho chcú obviniť za silvestrovskú bitku v Liptove spred dvoch rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies