Treba previazať investičný rozvoj Bratislavy s rozvojom dopravy

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 10:45 • 2 min
Treba previazať investičný rozvoj Bratislavy s rozvojom dopravy

Treba previazať investičný rozvoj Bratislavy s rozvojom dopravy

slovakia

left justify in out

Na úrovni mesta Bratislava treba robiť dopravné prieskumy, aktivizovať dopravný model, na ktorý má mestská samospráva kúpený softvér a previazať investičný rozvoj s rozvojom dopravy. Pre médiá to v pondelok (28.6.) večer povedal starosta najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka Milan Ftáčnik po stretnutí s verejnosťou na tému statickej a dynamickej dopravy, kde predstavil viaceré tézy riešenia dopravných problémov. Ftáčnik kandiduje na post primátora hlavného mesta v tohtoročných komunálnych voľbách.
      "Keď postavíme veľkú investíciu, tak táto má nielen nároky na statickú dopravu, ale má dopady na dynamickú dopravu, priepustnosť križovatiek, na vývoj dopravných vzťahov," vysvetlil.
       Zmenu v systéme riadenia dopravy zo strany mesta má podľa Ftáčnika symbolizovať hlavný dopravný inžinier. Konkrétne to, že na vyšší stupeň sa dostane téma dopravy a jej zakomponovanie do územného rozvoja Bratislavy v budúcnosti. Mal by to byť magistrátny úradník s osobitným postavením tak, ako ho má mať hlavný architekt, odborník, nezávislý od politikov. O jeho stanovisko by sa mohlo oprieť vedenie mesta a mohlo prijať politické rozhodnutie.
      Toto verejné stretnutie bolo začiatkom diskusie o doprave. Občania môžu poslať svoje pripomienky. V septembri plánuje Ftáčnik predstaviť volebný program. Svoju kandidatúru ohlásil koncom apríla tohto roka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies