Trasa parku Capilano Suspension Bridge vedie visutým mostom i korunami stromov

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 15:29 • 2 min
Trasa parku Capilano Suspension Bridge vedie visutým mostom i korunami stromov

VANCOUVER - Dažďové pralesy západoamerického pobrežia, ale aj majestátny kaňon nad riekou Capilano môžu obdivovať takpovediac z vtáčej perspektívy návštevníci kanadského parku Capilano Suspension Bridge (CSBP).

slovakia

left justify in out

Známa turistická atrakcia situovaná v severnej časti mesta Vancouver je jednou z najstarších na území Kanady. Každoročne ju navštívi vyše 700.000 turistov z rôznych kútov sveta.
      

Vancouverskému parku prepožičal svoj názov Capilano Suspension Bridge - visutý most pre peších spájajúci obe strany zmieneného kaňonu. Je dlhý 137 metrov a od hladiny Capilana ho delí 70 metrov. Už prvotné premostenie, ktoré tu stálo na sklonku 19. storočia, patrilo k hlavným "ťahákom" mesta na západnom pobreží Kanady.
      

Suspension Bridge nie je jedinou atrakciou parku, ktorý si pripomína v tomto roku 125 rokov svojej existencie. Návštevníci sa po výhľade z "hojdacieho" mosta zvyknú presunúť na Treetops Adventure - dobrodružný chodník prechádzajúci korunami tamojších jedlí obrovských. Severoamerické ihličnany známe svojím gigantickým vzrastom dosahujú nezriedka výšku 20-poschodového vežiaka.
      

Najvyšší "výhľadový" bod zmienenej atrakcie - vôbec prvej svojho druhu na území Severnej Ameriky, je situovaný 25 metrov nad zemou. Turisti sa tak môžu dívať na okolitý prales z rovnakej výšky ako vtáky či veveričky. Dobrodružný chodník vybudovaný na konštrukcii s inovatívnym kompresným systémom je šetrný k tamojším stromom. Tým že prechádza korunami jedlí, a nie po zemi, je zároveň príspevkom k ochrane lesnej pôdy.
      

Najnovším "zážitkovým" prírastkom CSBP je náučný chodník Cliffwalk prechádzajúci po kovových lávkach na bočnej stene kaňonu. Jeho najvyšší bod sa nachádza 91 metrov nad riekou Capilano čím takpovediac prekonáva vyhliadku na moste Suspension Bridge. Jednotlivé informačné panely chodníka sú plné údajov o faune a flóre okolitých lesov či kolobehu vody v prírode. Turisti sa z nich dozvedia napríklad aj to, že priemerný Kanaďan spotrebuje denne dvakrát viac vody ako bežný Európan.
      

V ponuke vancouverského parku je ďalej expozícia pracovného náradia viažuca sa k jeho histórii, artefakty približujúce život pôvodných obyvateľov západného pobrežia Kanady či pestrá zbierka tradičných indiánskych totemov.
      

Informácie o CSBP, ktorý sa môže pochváliť viacerými oceneniami za inovatívne prístupy v oblasti turizmu, získala TASR od hovorkyne parku Samanthy Bulmer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies