Trasa migrantov sa posúva, prichádzajú už aj cez Rumunsko a Ukrajinu

NETKY.SK • 11 September 2017, 11:58 • 2 min
Trasa migrantov sa posúva, prichádzajú už aj cez Rumunsko a Ukrajinu

BUDAPEŠŤ - Čoraz viac migrantov sa pokúša na územie Maďarska dostať ilegálne už aj cez rumunsko-maďarské a ukrajinsko-maďarské hranice.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešnej informácie agentúry MTI minulý týždeň na uvedenom úseku hraníc zadržali maďarské orgány 120 migrantov. Celkový počet zadržaných ilegálnych migrantov na maďarskom území v danom období dosiahol podľa webového servera police.hu celkovo 231. Pre podozrenie z prevádzačstva začala polícia trestne stíhať dvoch podozrivých.

 

Ilegálnych migrantov odviedli policajti k tzv. dočasným bezpečnostným hraničným bránam, ktoré vybudovali ako súčasť hraničných zábran na maďarsko-srbskom hraničnom úseku. Práve srbsko-maďarský úsek bol doposiaľ pod najväčším tlakom masovej migrácie.

 

Maďarským orgánom umožňuje zadržaných ilegálnych migrantov vrátiť na hranice krízový stav súvisiaci s masovou migráciou, ktorej platnosť vzhľadom na vývoj migrácie a teroristickej hrozby v Európe vláda 30. augusta predĺžila až do 7. marca 2018.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies