Trápiaci sa Juventus vyzve Sevillu, Buffon: Musíme nájsť iskru

NETKY.SK • 29 September 2015, 09:41 • 2 min
Trápiaci sa Juventus vyzve Sevillu, Buffon: Musíme nájsť iskru

LONDÝN - Šlágrom stredajšieho programu 2. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 bude duel medzi Juventusom Turín a FC Sevilla.

slovakia

left justify in out

Oba tímy sa v domácich súťažiach trápia. Taliansky šampión a finalista LM z uplynulej sezóny je v tabuľke Serie A až pätnásty, úradujúci víťaz Európskej ligy figuruje v španielskej Primera División ešte o priečku nižšie. Juventus pred dvomi týždňami nečakane zvíťazil na pôde Manchestru City, v generálke na Sevillu však po nevýraznom výkone vyšiel naprázdno na ihrisku SSC Neapol.

 

Trénerovi Massimilianovi Allegrimu sa zatiaľ nepodarilo zaplátať diery po odchodoch Andreu Pirla, Artura Vidala či Carlosa Teveza. Proti andalúzskemu tímu navyše nebude môcť počítať so zranenými Mariom Mandžukičom a Claudiom Marchisiom. "Na katastrofálnom štarte do novej sezóny nesieme vinu všetci. V najbližších týždňoch a mesiacoch musíme konečne prestať hovoriť o obhajobe "scudetta", lebo naša strata na špicu tabuľky je priepastná. Musíme si vysúkať rukávy, nájsť stratenú iskru a predvádzať výkony, na aké boli naši fanúšikovia zvyknutí. Liga majstrov je ideálnou šancou na to, aby  sme sa zmobilizovali," zdôraznil brankár a kapitán "starej dámy" Gianluigi Buffon.

 

V druhom zápase D-skupiny privíta bundesligová Borussia Mönchengladbach anglického vicemajstra Manchester City, ktorý po skvelom štarte do nového ročníka anglickej Premier League prežíva krízu. V sobotňajšom zápase na pôde Tottenhamu Hotspur sa zranil kľúčový stredopoliar Yaya Touré, otáznik visí aj nad štartom brankára Joea Harta. "Joe mal počas uplynulého týždňa bolesti chrbta, Yayu zasa trápi zadný stehenný sval. O ich účasti v zápase s Borussiou sa rozhodne zrejme až pár hodín pred zápasom. Z prehry s Juventusom netreba robiť žiadnu vedu. V minulej sezóne sme podľahli Realu, no zdolali sme Bayern Mníchov a postúpili ďalej s 15 bodmi," povedal tréner "Citizens" Manuel Pellegrini. Pre Borussiu to bude historický prvý domáci zápas v Lige majstrov.

 

V A-skupine sa Malmö FF pokúsi zaskočiť Real Madrid. Švédsky tím sa v roku 1979 prebojoval až do finále Pohára európskych majstrov, v ktorom prehral s Nottinghamom Forest. Odvtedy však márne čaká na výraznejší úspech. Podľa kapitána Markusa Rosenberga bude duel proti "bielemu baletu" pre celé mesto veľkým sviatkom. Real po sobotňajšej bezgólovej remíze s Malagou prišiel o post lídra La Ligy, trénera Rafaela Beniteza to"Nezáleží na tom, ktorí hráči vybehnú v drese Realu na ihrisko, každý z nich bude svetovou hviezdou. Nikto nepočíta s tým, že by sme favoritovi mohli zobrať body, ale ofenzívna hra a podpora fanúšikov môžu spraviť svoje."  však neznepokojuje. "Takéto veci sa vo futbale jednoducho stávajú. Musíme pracovať, vytvárať si šance a zlepšiť efektivitu zakončenia," prízvukoval kouč "pusiniek". V druhom súboji skupiny na štadióne v Ľvove vyzve ukrajinský Šachtar Doneck úradujúceho francúzskeho šampióna Paríž St. Germain.

 

V B-skupine bude pútať pozornosť zápas Manchestru United s Wolfsburgom. "Červení diabli" sa prepracovali na čelo Premier League, v LM však na úvod zakopli v Eindhovene a ďalšou bodovou stratou by si výrazne skomplikovali šance postúpiť do osemfinále. Tréner Louis van Gaal sa bude spoliehať aj na 19-ročného Francúza Anthonyho Martiala, ktorý je príchode na Old Trafford pri streleckej chuti. "Martial je hráč, ktorý sa v šestnástke nebojí na seba zobrať zodpovednosť, má priamy ťah na bránku a gólový inštinkt. Po jeho príchode majú naše výkony stúpajúcu tendenciu. V uplynulej sezóne sme mali katastrofálny štart, teraz sme na tom oveľa lepšie a môžeme pomýšľať na vysoké ciele," zdôraznil obranca ManU Chris Smalling. V C-skupine sa v dueli dvoch trojbodových stretnú Atletico Madrid s Benficou Lisabon. Domácu premiéru medzi európskou smotánkou si odkrúti kazašská Astana, ktorá už o 18.00 privíta Galatasaray Istanbul.

 

skupinová fáza Ligy majstrov - 2. kolo:

A-skupina

20.45 Šachtar Doneck - Paríž St. Germain /rozhoduje: Denis Aytekin (Nem.)

20.45 Malmö FF - Real Madrid /rozhoduje: Cüneyt Çakir (Tur.)/

tabuľka:

1. Real Madrid 1 1 0 0 4:0 3

2. Paríž St. Germain 1 1 0 0 2:0 3

3. Malmö FF 1 0 0 1 0:2 0

4. Šachtar Doneck 1 0 0 1 0:4 0

 

B-skupina

20.45 CSKA Moskva - PSV Eindhoven /rozhoduje: Ruddy Buquet (Fr.)/

20.45 Manchester United - VfL Wolfsburg /rozhoduje: Viktor Kassai (Maď.)

tabuľka:

1. PSV Eindhoven 1 1 0 0 2:1 3

2. VfL Wolfsburg 1 1 0 0 1:0 3

3. Manchester United 1 0 0 1 1:2 0

4. CSKA Moskva 1 0 0 1 0:1 0

 

C-skupina

18.00 FC Astana - Galatasaray Istanbul /rozhoduje: Martin Strömbergsson (Švéd.)/

20.45 Atletico Madrid - Benfica Lisabon /rozhoduje: Gianluca Rocchi (Tal.)

tabuľka:

1. Atletico Madrid 1 1 0 0 2:0 3

Benfica Lisabon 1 1 0 0 2:0 3

3. FK Astana 1 0 0 1 0:2 0

Galatasaray Istanbul 1 0 0 1 0:2 0

 

D-skupina

20.45 Juventus Turín - FC Sevilla /rozhoduje: Jonas Eriksson (Švéd.)/

20.45 Borussia Mönchengladbach - Manchester City /rozhoduje: Clément Turpin (Fr.)/

tabuľka:

1. FC Sevilla 1 1 0 0 3:0 3

2. Juventus Turín 1 1 0 0 2:1 3

3. Manchester City 1 0 0 1 1:2 0

4. Borussia Mönchengladbach 1 0 0 1 0:3 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona