Trapas v priamom prenose: Indická moderátorka skomolila meno čínskemu prezidentovi!

NETKY.SK • 19 September 2014, 15:43 • 2 min
Trapas v priamom prenose: Indická moderátorka skomolila meno čínskemu prezidentovi!

NAÍ DILLÍ - Moderátorku indickej spravodajskej televízie prepustili, pretože meno čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga, v angličtine písané Xi Jinping, prečítala ako Ťin-pching jedenásty. Očividne si pomýlila písmená Xi s rímskymi číslicami XI.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes vysokopostavený predstaviteľ štátnej televízie Doordarshan, ktorá vysiela aj v angličtine. Tá je v Indii jedným z úradných jazykov.
     

Si Ťin-pching dnes už z Indie odcestoval. Cieľom jeho návštevy bolo posilniť obchodné a ekonomické vzťahy medzi oboma krajinami, ktoré poškodzuje dlhodobý pohraničný spor.
     

Kiks sa podaril moderátorke v stredu v programe spravodajskej televízie.
     

"Je to neodpustiteľná chyba," uviedol nemenovaný predstaviteľ televízie pre agentúru Reuters. Dodal, že novinárka bola zamestnaná na občasné, nepravidelné moderovanie. "Na niekoľko mesiacov sme ju stiahli z čítania správ," informoval.
     

Predstaviteľ vysvetlil, že nedostatok moderátorov správ núti televíziu odvysielať niektoré spravodajské relácie s príležitostnými pracovníkmi.
     

Incident sa stal v čase, keď sa televízna stanica Doordarshan pokúša o vlastnú premenu, aby dokázala konkurovať súkromným televíziám. Jej programy sú často terčom posmechu verejnosti, pretože úroveň ich produkcie je slabá.
     

Omyl moderátorky viedol k vlne sarkastických odkazov na sociálnych sieťach.
     

"Má to aj kladnú stránku: moderátorka aspoň pozná rímske číslice," napísal na Twitteri Kanikagahlaut.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies