Trapas usporiadateľov MS: Najprv nesprávna zástava, potom krátka hymna

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 07:25 • 2 min
Trapas usporiadateľov MS: Najprv nesprávna zástava, potom krátka hymna

Helsinki - Majstrovstvá sveta v hokeji odštartovali v piatok pre Slovensko dvoma "faux-pas", o ktoré sa postarali na začiatku zápasu s Francúzskom fínski organizátori. Najprv vyvesili pod stropom Hartwall Areny nesprávnu zástavu a vzápätí pri nastupovaní tímov aj skrátili národnú hymnu.

slovakia

left justify in out

Domáci organizátori si tak hneď v otváracom zápas 77. svetového šampionátu pripísali na konto dve hrúbky. Pri zvislej zástave totiž má byť štátny znak vyobrazený rovnako zvisle v smere pruhov. "Čo sa týka zástavy, tak sa nám fínski organizátori ospravedlnili ešte pred zápasom. Uvedomili si chybu a povedali, že do sobotňajšieho zápasu ju odstránia. Čo sa týka hymny, je to ich hanba, pretože od nás dostali podklady a celú slovenskú hymnu," uviedol pre TASR mediálny manažér slovenskej reprezentácie Peter Dobiaš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies