Trapas: Nová výstroj policajtov je nekvalitná, dá sa trhať holými rukami

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 16:42 • 2 min
Trapas: Nová výstroj policajtov je nekvalitná, dá sa trhať holými rukami

BRATISLAVA - Časť výstroja, ktorý ministerstvo vnútra nakúpilo pre potreby policajtov, je nekvalitná. Ako dnes na brífingu uviedol predseda Nového odborového združenia polície (NOZP) Vojtech Klučarovský, medzi tento výstroj patria napríklad služobné opasky.

slovakia

left justify in out

Prítomným novinárom zástupcovia združenia premietli video, na ktorom je možné opasok, ktorý je údajne v zásobách policajných skladov, holými rukami trhať na kúsky. Podľa zástupcov združenia sa tiež jednému policajtovi stalo, že následkom roztrhnutého opasku stratil služobnú zbraň. Nakoniec sa mu ju však podarilo nájsť. "Pýtame sa ministerstva vnútra, akým spôsobom sa vykonávajú tendre a zákazky," vyhlásil Klučarovský s tým, že aj táto situácia je jedným z dôvodov, prečo sú policajti znechutení zo služby v Policajnom zbore. 

Podľa predsedu NOZP Klučarovského združuje organizácia približne 500 policajtov, ktorí neboli spokojní s fungovaním Odborového zväzu polície (OZP). Za cieľ si združenie stanovilo poukazovať na nedostatky v systéme fungovania polície a tiež jej odpolitizovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies