Traoré z Brna po stretnutí v Ostrave skolaboval, už je po operácii srdca

NETKY.SK • 27 August 2013, 11:35 • 2 min
Traoré z Brna po stretnutí v Ostrave skolaboval, už je po operácii srdca

OSTRAVA - Futbalista Zbrojovky Brno Mohamed Traoré po pondelkovom zápase 6. kola českej Gambrinus ligy na ihrisku Baníka Ostrava skolaboval a aktuálne je v starostlivosti lekárov. Príčinou kolapsu bola podľa oficiálnej webovej stránky brnianskeho klubu upchatá srdcová tepna.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný guinejský stredopoliar pocítil pri odjazde mužstva zo štadióna náhlu nevoľnosť a museli ho previezť do nemocnice, kde sa okamžite podrobil katetrizačnému zákroku na srdci. "Predpokladáme, že hráč je mimo nebezpečia a bude v poriadku," povedal klubový lekár Petr Gál po zákroku, pri ktorom Traorému spriechodnili upchatú tepnu. "Hráč sa podrobil všetkým kardiologickým prehliadkam a testom, ktoré sú u vrcholových športovcov nevyhnutné, takže sa dá s istotou povedať, že táto situácia nemá nič spoločné s náhlymi kardiovaskulárnymi úmrtiami u športovcov. Príčiny sa budú skúmať, nedá sa vylúčiť úrazové poškodenie tepny."

Traoré tak zatiaľ zostáva v lekárskej starostlivosti. "K jeho prípadnému návratu na trávnik sa zatiaľ nedá vyjadriť. Prioritou je, aby hráč bol v poriadku," dodal Gál. Traoré odohral v Ostrave celý zápas, v ktorom Zbrojovka podľahla domácim 1:2 a pripísala si tak už štvrtú prehru v rade. Afričan nechcene asistoval pri prvom góle Ostravy, keď ho zasiahol zle mierený odkop spoluhráča Buchtu. Lopta sa odrazila k Rolincovi a ten otvoril skóre

Futbalista z Guiney prišiel do Brna vlani 2012 z Francúzska, kde hral štvrtú ligu v tíme Aubervilliers. V minulej sezóne nastupoval striedavo za A-tím, juniorku a farmu, v novom ročníku ale patril už do základnej zostavy Zbrojovky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies