Tranzitná zóna na stanici v Budapešti je aj po odvezení stoviek migrantov opäť plná

NETKY.SK • 5 September 2015, 10:47 • 2 min
Tranzitná zóna na stanici v Budapešti je aj po odvezení stoviek migrantov opäť plná

BUDAPEŠŤ- Tranzitná zóna v podchode Východnej stanice v Budapešti (Keleti pályaudvar), z ktorej v noci nadnes odviezli autobusy stovky migrantov k rakúskym hraniciam, je opäť plná ľudí. Oznámila to dnes televízna stanica M1 s tým, že migranti sa dožadujú ďalších autobusov, ktoré by ich prepravili do Rakúska.

slovakia

left justify in out

Agentúra MTI informovala, že budapeštiansky magistrát zastavil výstavbu novej tranzitnej zóny v blízkosti Východnej stanice. Toto rozhodnutie bolo prijaté po tom, čo migranti opustili v noci takúto zónu zriadenú priamo na stanici. Magistrát oznámil, že mesto poskytlo na ich prepravu 60 autobusov.

 

Hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács dnes prišiel na hraničný priechod Hegyeshalom-Nickelsdorf, aby sa informoval o situácii migrantov smerujúcich do Rakúska. Na tlačovej konferencii podľa agentúry APA vyhlásil, že Rakúsko má teraz príležitosť dokázať svoju solidaritu. Problém nelegálnej migrácie v Európe je možné vyriešiť iba spoločným úsilím, povedal ďalej. Podmienky na Východnej stanici sú podľa Kovácsa neznesiteľné, utečenci sú navyše stále agresívnejší a čoraz menej ochotní spolupracovať s úradmi.

 

Polícia v rakúskej spolkovej krajine Burgenland podľa svojho hovorcu Helmuta Marbana očakáva, že z Maďarska dnes prejde cez hraničný priechod v Nickelsdorfe do 10.000 migrantov. Doteraz ich je okolo 4000. Z Nickelsdorfu už odišli do Viedne, resp. Salzburgu dva mimoriadne vlaky s vyše 400 ľuďmi. Medzi hranicami a Viedňou začali v polhodinových intervaloch premávať mimoriadne vlaky, uviedla agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies