Transsexuálka J. Talackova sa dostala do top 12 Miss Universe

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 05:14 • 2 min
Transsexuálka J. Talackova sa dostala do top 12 Miss Universe

Transsexuálka J. Talackova sa dostala do top 12 Miss Universe

slovakia

left justify in out

img

Transsexuálka Jenna Talackova sa dostala do finálovej dvanástky kanadskej Miss Universe. V sobotu večer v Toronte ju síce nevyhlásili za víťazku, spolu s ďalšími troma súťažiacimi však získala titul Miss sympatia. Víťazkou sa stala 26-ročná Sahar Biniaz z Vancouveru, ktorá bude Kanadu reprezentovať v decembri na celosvetovom finále.

Dvadsaťtriročnú Talackovu pôvodne zo súťaže vylúčili s tým, že porušila pravidlá, podľa ktorých sa súťažiace musia narodiť ako ženy. Talackova pritom samu seba vníma ako ženu od štyroch rokov, hormonálnu liečbu podstúpila ako 14-ročná a zmenu pohlavia absolvovala v 19 rokoch. Jej vylúčenie zo súťaže však vyvolalo vlnu protestov, po ktorých organizátori zmenili pravidlá a od roku 2013 sa tak budú môcť prihlásiť aj transsexuálky. Talackovej, ktorej otec pochádza z Českej republiky, však umožnili štartovať už tento rok.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies