TRANSSERVICE ako Váš zástupca: Od 1. júla vstupuje do platnosti zákon Loi Macron o minimálnej mzde vo Francúzsku

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 11:02 • 2 min
TRANSSERVICE ako Váš zástupca: Od 1. júla vstupuje do platnosti zákon Loi Macron o minimálnej mzde vo Francúzsku

BRATISLAVA - TRANSSERVICE Vás informuje o Lei Macron legislatíve, ktorá vstúpila do platnosti od 1. júla 2016.

slovakia

left justify in out

Vážení dopravcovia,

 

zákon Loi Macron o vyplácaní minimálnej mzdy a nárokoch na ďalšie sociálne (pôžitky) je vo Francúzsku platný od 1. júla 2016 pre vodičov v cestnej doprave zamestnaných vo firmách registrovaných v Slovenskej republike.

 

ČO JE LOI MACRON

 

NOVÁ INFORMÁCIA: 

 

Tolerančné obdobie pre ukladanie pokút pri platnom zákone Loi Macron vo Francúzsku sa skončí 22. júla. Francúzska polícia bude následne ukladať pokuty v prípade porušenia alebo nezrovnalostí.

 

LOI MACRON platí pre všetky prepravy do a z Francúzska, osôb aj nákladu bez ohľadu na veľkosť vozidla. Tento zákon neplatí pre SZČO a tranzitné jazdy. Za tranzit sa považujú aj turistické zájazdy so zatvorenými dvermi.

 

Na začiatku mesiaca júl by kontrolné orgány mali vziať do úvahy, že nemôžu byť všetky opatrenia na strane firiem urobené včas. Situácia sa môže každým dňom meniť.

 

V záujme ochrany pred hroziacimi postihmi TRANSSERVICE vybaví všetky dokumenty a ponúkne potrebné služby.

 

Zahraničný cestný autodopravcovia a prevádzkovatelia autodopravy, ktorí vykonávajú prepravnú činnosť z alebo do Francúzska, alebo vykonávajú kabotáž na území Francúzska, musia rešpektovať nové právne predpisy týkajúce sa zahraničných vodičov a musia vymenovať svojho zástupcu na Francúzskom území.

 

Vodič, vykonávajúci prepravu do / z Francúzska, vrátane kabotáže, má nárok na francúzsku minimálnu mzdu 9,67 EUR / hodinu. Vodič má nárok nielen na francúzsku minimálnu mzdu, ale aj na ďalšie sociálne pravidlá, týkajúce sa pracovného času a odpočinku, prácu nadčas, ochrana zdravia pri práci a rovnosť pohlaví.

 

Certifikát musí obsahovať:

 

1. obchodné meno, elektronickú a poštovú adresu, telefónne číslo zamestnávateľa, právnu formu spoločnosti, meno a priezvisko, dátum a miesto narodenia zodpovedného zástupcu dopravy a príslušnú správu sociálneho zabezpečenia, ktoré platia zamestnávateľ sociálne odvody,


2. meno a priezvisko zamestnanca, dátum a miesto narodenia, adresu, národnosť, dátum podpisu pracovnej zmluvy a príslušné pracovné právo; hrubú hodinovú mzdu, prevedenú na EUR a podrobnosti o cestovných náhradách a stravným pre vyslaných zamestnancov,


3. meno a priezvisko alebo názov, elektronickú a poštovú adresu vymenovaného zodpovedného zástupcu vo Francúzsku, zástupca musí byť vymenovaný na dobu minimálne 18 mesiacov po skončení práce zamestnanca vo Francúzsku,


4. odkaz na registráciu spoločnosti v elektronickom registri podnikateľov v cestnej doprave ERRU.

 

Čo musí byť vo vozidle 

 

Deklarácia sa vystavuje v dvoch origináloch, jeden má pri sebe zástupca dopravcu vo Francúzsku alebo spoločnosti, ktoré vodiča vo Francúzsku zamestnáva, druhý zamestnanec – vodič. Okrem toho vo vozidle musia byť aj ďalšie kópie platnej deklarácie pre kontrolné účely. Ďalej musí byť vo vozidle pracovná zmluva vodiča, a ak to pripadá do úvahy aj do francúzštiny preložená kolektívna zmluva.

 

Sankcie 


Sankcie je do výšky 2000 € na jedného vyslaného zamestnanca a do výšky 4000 € ročne v prípade opakovaného priestupku. Celková sankcia je do 500000 €.

 

TRANSSERVICE ponúka najkomplexnejšie riešenie:

 

Náš servis zahŕňa:

- poskytnutie certifikátu pre vodičov s každým typom zmluvy,

- online riadenie dokumentov v priebehu platnosti certifikátu vodiča pre požadovaných nasledujúcich 18 mesiacov,
- poskytnutie všetkých potrebných dokumentov v prípade kontroly alebo v prípade, že Francúzske úrady požadujú iné informácie.

 

Spoločnosť TRANSSERVICE bude pozorne denne sledovať všetky dostupné informácie a bude okamžite na všetky zmeny reagovať a informovať.

 

V prípade záujmu o viac informácií nás kontaktujte na dole uvedených telefónnych číslach:

Tel: +421 (0) 31 784 2352

Mobil: +421 (0) 902 624 876 alebo +421 (0) 918 426 863

info @ transservice.sk

TRANSSERVICE, s.r.o.
Zoltána Kodálya 1423/23
925 21 Sládkovičovo
Slovenská republika



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies