Transrodové osoby budú môcť od januára vstúpiť do armády

NETKY.SK • 30 December 2017, 19:23 • 2 min
Transrodové osoby budú môcť od januára vstúpiť do armády

WASHINGTON - Transrodové osoby budú môcť od prvého januára vstúpiť do americkej armády. To im umožnil najnovší krok ministerstva vnútra, ktoré sa rozhodlo odložiť svoje snahy o zavedenie zákazu pre transrodových regrútov.

slovakia

left justify in out

Budúcnosť transrodových vojakov však naďalej zostáva neistá. Ministerstvo od plánu administratívy prezidenta Donalda Trumpa zaviesť zákaz úplne neupustilo, zdôrazňuje tlačová agentúra AP. Namiesto toho čaká na štúdiu od Pentagonu o tejto problematike, ktorú by malo dostať v najbližších týždňoch. Na základe nej sa ministerstvo neskôr rozhodne, ako bude ďalej postupovať.

Trumpova administratíva požadovala, aby zákaz pre transrodové osoby začal platiť práve od prvého januára. Federálny odvolací súd, ako aj ďalšie súdy však v tomto kroku odmietli spolupracovať. Zákaz transrodovým osobám vstúpiť do armády oznámil Trump už v júli, zatiaľ sa mu ho nepodarilo uviesť do platnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies