Transrodová trestankyňa žiada o preloženie do ženskej väznice

NETKY.SK • 5 Január 2018, 19:48 • 2 min
Transrodová trestankyňa žiada o preloženie do ženskej väznice

CHICAGO - Dvadsaťšesťročná transrodová žena z Chicaga, ktorá si odpykáva 10-ročný trest odňatia slobody za vlámanie, žiada o preloženie z mužskej väznice do ženskej, v ktorej podľa nej nebude vystavená takému násiliu.

slovakia

left justify in out

Ako sama tvrdí, väzenská stráž ju musí často oddeľovať od ostatných trestancov, pretože sa pravidelne stáva terčom sexuálneho násilia, posmeškov a bitiek. Deon Hampton sa v súčasnosti nachádza v illinoiskom väzení pre mužov s vysokým stupňom stráženia. Úrady môžu takéto preloženie schváliť, stáva sa to ale pomerne zriedkavo.

V štáte Illinois sa nachádzajú dve ženské väznice, v ktorých nemali od roku 2016 žiadne transrodové osoby. V 24 väzeniach pre mužov ich však bolo dohromady až 28. Deon Hampton sa narodil ako muž, no už vo svojich piatich rokoch sa začal označovať za ženu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies