Transport for London predstavil ceny cestovného na rok 2016

NETKY.SK • 12 November 2015, 17:00 • 2 min
Transport for London predstavil ceny cestovného na rok 2016

LONDÝN – Od nového roku sa ceny cestovného v londýnskej hromadnej doprave zvýšia o 1%, keď mnohé z cien zostanú zmrazené a deti do 11 rokov budú môcť cestovať zdarma aj železničnou dopravou v hlavnom meste.

slovakia

left justify in out

Starosta Boris Johnson povedal, že táto iniciatíva počíta so zmrazeným cestovným v londýnskych autobusoch a rovnako aj v metre, okrem dvoch taríf Pay as you go.

Mierne zvýšenie sadzieb cestovného sa bude týkať cestovného v metre (£ 2,40 – zvýšenie o 10p) a cestovného lístka na všetky zóny (£ 17,20 – zvýšenie o 20p). Toto zvýšenie by malo do rozpočtu priniesť 43 miliónov libier ročne.

Cestovanie zdarma pre deti do 11 rokov sa rozšíri aj na vnútroštátnu železničnú dopravu v hlavnom meste, keďže doteraz toto pravidlo platilo len pre Transport of London.

Starosta Boris Johnson povedal: "Som rád, že sme opäť schopní zmraziť celkové cestovné pre našich cestujúcich. Je to už tretí rok v rade, keď sme boli schopní ponúknuť tento skvelý krok, ktorý nám umožňuje držať ceny cestovného na tejto úrovni a zároveň pokračovať v modernizácii dopravnej siete. Stovky tisíc rodín teraz budú môcť ťažiť aj z našej iniciatívy, ktorá umožní deťom do 11 rokov cestovať zdarma aj železničnou dopravou v Londýne."

Od 2. januára sa ceny cestovného TfL zvýšia o 1% v súlade s júlovou mierou inflácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies