Transpetrol vlani prepravil o milión ton ropy viac

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 12:27 • 2 min
Transpetrol vlani prepravil o milión ton ropy viac

BRATISLAVA - Slovenský prepravca ropy, spoločnosť Transpetrol, dosiahol vlani v preprave ropy päťročné maximum, keď prepravil viac ako 9,9 milióna ton ropy. Rok predtým to pritom bolo zhruba o milión ton ropy menej. Ako uviedla pre portál vEnergetike.sk spoločnosť Transpetrol, v tomto roku sa podarilo ropovodom Družba prepraviť už vyše 2,7 milióna ton ropy.

slovakia

left justify in out

Transpetrol prepravuje ropu hlavne pre dve spoločnosti. Pre bratislavskú rafinériu Slovnaft a pre Českú rafinérsku. "Slovnaft je momentálne jediným odberateľom ropy na Slovensku,“ dodal Transpetrol. Preprava ropy do tejto spoločnosti bola vlani na úrovni 5,9 milióna ton ropy, čo predstavuje približne 60 % prepraveného množstva ropovodom Družba v danom roku. V minulom roku prepravila spoločnosť Transpetrol do Českej rafinérskej spolu 3,9 milióna ton ropy.


Súčasná situácia na trhoch v oblasti ťažby a prepravy ropy je podľa slovenského prepravcu komplikovaná. S ruským ropným partnerom však v súčasnosti nerieši žiadne problémy. "Naopak, vďaka dlhoročnej a vysoko profesionálnej úrovni spolupráce a vzťahov s ruskými partnermi sme považovaní za stabilného a dôveryhodného partnera,“ konštatoval Transpetrol.


Transpetrol prepravuje a skladuje ropu v Slovenskej republike. Spoločnosť zároveň prevádzkuje slovenskú časť ropovodu Družba. Prepravná kapacita slovenského úseku ropovodu Družba je 20 miliónov ton za rok a jeho dĺžka je 444 kilometrov. Prostredníctvom ministerstva hospodárstva vlastní štát 100 % akcií v Transpetrole.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona