Transpetrol uviedol do prevádzky novú meraciu stanicu ropy

NETKY.SK • 9 December 2015, 16:41 • 2 min
Transpetrol uviedol do prevádzky novú meraciu stanicu ropy

BUDKOVCE – Novú meraciu stanicu ropy uviedli dnes do prevádzky v areáli prečerpávacej stanice pri Budkovciach v Michalovskom okrese. Ide o jedno z najmodernejších zariadení na automatizované meranie množstva a fyzikálno - chemických ukazovateľov kvality ropy.

slovakia

left justify in out

Navrhli a zrealizovali ho v súlade s parametrami ostatných meracích staníc v Ruskej federácii (RF), pričom spĺňa nielen príslušné legislatívne normy platné na jej území, ale aj v krajinách Európskej únie.

 

Spomínané zariadenie slúži ako obchodné meradlo a len na základe jeho výstupov budú realizované platby za prepravu ropy, ktorá sa prostredníctvom ropovodu Družba dostane na územie SR z Ruskej federácie.

 

Na tvorbe a spracovaní projektovej dokumentácie novej meracej stanice sa podieľali okrem slovenských subjektov aj dcérske a partnerské organizácie spoločnosti Transnefť, ktorá je jediným dodávateľom ropy na územie Slovenska z RF. Tranzitnú a vnútroštátnu prepravu ropy a jej skladovanie realizuje následne spoločnosť Transpetrol, pod ktorú spadá aj prečerpávacia stanica pri Budkovciach.

 

Realizácia novej stavby pri obci Budkovce trvala 15 mesiacov. Zariadenie je možné obsluhovať či sledovať jednotlivé parametre prepravy a jej nastavenia i na diaľku. "Nová meracia stanica ropy sa tak aj vďaka rôznym iným technickým a technologickým riešeniam stáva ďalším významným a moderným technologickým celkom na trati ropovodu Družba. Jej realizácia a uvedenie do prevádzky potvrdzujú dlhoročnú, maximálne profesionálnu, korektnú a nadštandardnú úroveň vzťahov medzi slovenským a ruským prepravcom ropy - spoločnosťami Transpetrol a Transnefť," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Transpetrolu, a. s., Ivan Krivosudský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies