Transpetrol uspel v ďalšom súdnom rozhodnutí v Českej republike

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 13:25 • 2 min
Transpetrol uspel v ďalšom súdnom rozhodnutí v Českej republike

BRATISLAVA - Spoločnosť Transpetrol, a. s., zaznamenala v spore o 34-% balík akcií spoločnosti ďalší čiastkový úspech.

slovakia

left justify in out

V týchto dňoch jej bolo doručené uznesenie Mestského súdu v Prahe, ktorým 6. júna 2014 potvrdil rozhodnutie prvostupňového súdu o zamietnutí odkladu exekúcie vedenej proti spoločnosti CZ PAP, s.r.o. Informoval o tom Transpetrol.
     

Prostredníctvom tejto exekúcie si spoločnosť Transpetrol, a. s., uplatňuje trovy konania a právneho zastúpenia voči tejto spoločnosti, ktorá je napojená na podnikateľa Ignáca Ilčišina a snaží sa vymôcť od spoločnosti Transpetrol, a. s., takmer 13 miliónov eur.
     

"Toto uznesenie je ďalším potvrdením celej série rozhodnutí jednotlivých súdov v kauze 34 % akcií spoločnosti Transpetrol, a. s., ktoré potvrdzujú oprávnenosť námietok tejto spoločnosti voči konaniu skupiny firiem okolo podnikateľa Ignáca Ilčišina a ich nelegitímnych nárokov," povedal v reakcii na uznesenie Mestského súdu v Prahe predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Transpetrolu Ivan Krivosudský.
     

Transpetrol, a. s., je slovenský strategický podnik, ktorý ako jediný prepravuje a skladuje ropu v SR. Spoločnosť zároveň prevádzkuje slovenskú časť ropovodu Družba. SR prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR vlastní v Transpetrole 100 % akcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies