Transpetrol podpísal v Prahe vstup do asociácie prepravcov ropy

NETKY.SK • 12 December 2014, 14:20 • 2 min
Transpetrol podpísal v Prahe vstup do asociácie prepravcov ropy

BRATISLAVA - Predstavitelia slovenského prepravcu ropy a. s. Transpetrol vo štvrtok (11. 12.) v Prahe podpísali vstup do novozaloženej Medzinárodnej asociácie prepravcov ropy. Informovala o tom dnes spoločnosť Transpetrol.

slovakia

left justify in out

"Na štvrtkovom prvom zasadnutí potvrdili podpísaním memoranda svoj vstup do asociácie okrem českej spoločnosti Mero, a. s., ktorá je zakladajúcim členom, aj zástupcovia spoločnosti JSC Transnefť z Ruskej federácie, bieloruskej JSC Gomeltransnefť Družba a slovenskej spoločnosti Transpetrol. Prerokovali tiež harmonogram ďalších krokov v súvislosti so začiatkom činnosti asociácie," priblížil slovenský prepravca ropy.

 

Podľa slov generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Transpetrol Ivana Krivosudského je koordinácia aktivít a hľadanie spoločných východísk medzi členmi asociácie pri riešení problémov súvisiacich s prepravou ropy prostredníctvom ropovodu Družba významná nielen z hľadiska plynulého zabezpečenia technologického chodu ropovodu, ale aj z pohľadu energetickej bezpečnosti jednotlivých zúčastnených krajín. 

 

"Význam a ciele asociácie presahujú už dnes rámec pôsobnosti jej zakladajúcich členov a aj preto bude jej ambíciou rozširovanie členskej základne o spoločnosti pôsobiace v tomto sektore predovšetkým v regióne strednej Európy," dodal po podpísaní memoranda Krivosudský.

 

Medzinárodná asociácia prepravcov ropy vznikla v ČR z iniciatívy štátom vlastnenej spoločnosti Mero v decembri minulého roka. Jej hlavnou úlohou je vytvorenie platformy kľúčových subjektov zaoberajúcich sa problematikou prepravy ropy a ropných produktov. Cieľom asociácie ako mimovládneho a neziskového zoskupenia je koordinácia krokov súvisiacich s prepravou ropy ropovodom Družba, výmena informácií a hľadanie spoločných riešení v oblasti dodávok ropy ropovodom Družba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies