Štrajk v ČR spôsobil na Slovensku odstavenie 21 vlakov s 25.000 tonami tovaru

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 11:37 • 2 min
Štrajk v ČR spôsobil na Slovensku odstavenie 21 vlakov s 25.000 tonami tovaru

Štrajk v ČR spôsobil na Slovensku odstavenie 21 vlakov s 25.000 tonami tovaru

slovakia

left justify in out

p>img

Štvrtkový štrajk v susednej Českej republike ovplyvnil aj nákladnú dopravu smerujúcu zo Slovenska. "Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) bolo odstavených 21 nákladných vlakov ZSSK Carga, čo predstavuje približne 25.000 ton tovaru, najmä uhlia a rudy," konštatovala pre TASR hovorkyňa Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) Monika Schmidtová.
      Ako ďalej upozornila, obojstranne prijatými opatreniami súvisiacimi s odovzdaním a prijatím čo najväčšieho počtu nákladných vlakov v deň pred konaním štrajku sa firme podarilo škody minimalizovať. Nákladná doprava býva medzi oboma krajinami vybavovaná na troch hraničných priechodoch: Čadca, Kúty a Lúky pod Makytou. Denne ide v priemere o 70 vlakov prúdiacich na tratiach Českých dráh (ČD) a ŽSR.
      "Škody v oblasti obratu vozňov či meškania dodávok sú v štádiu vyčísľovania. Táto forma protestu má však negatívny dopad na dôveru zákazníkov v súvislosti so zabezpečením železničnej nákladnej dopravy," zdôraznila Schmidtová. Dodala, že tesne po ukončení štrajku, dnes o 00.05 h, bol na českých železniciach odovzdaný prvý vlak. Do 8.00 h prešlo hranicu ďalších sedem vlakov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies