Traja zranení pri šiestom behu s býkmi v Pamplone

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 13:42 • 2 min
Traja zranení pri šiestom behu s býkmi v Pamplone

PAMPLONA - Traja ľudia utrpeli dnes zranenia počas šiesteho behu s býkmi v španielskej Pamplone, ktorý je súčasťou osláv sviatku sv. Fermína.

slovakia

left justify in out

Hovorca španielskeho Červeného kríža José Aldaba povedal, že zvieratá tentoraz nikoho nenabrali na rohy, no jedného bežca previezli do nemocnice s podozrením na zlomeninu kosti.
      

Podľa zdravotníckych zdrojov regiónu Navarra jeden muž utrpel zranenie ramena, ďalší z behu vyviazol s reznými ranami a modrinami na nohách, uviedla agentúra AP.
      

Pracovníci komunálnych služieb aplikovali pred dnešným behom na klzkú dlažbu v úzkych uličkách Pamplony protišmykový náter, aby zmiernili riziko zranení po nočnom daždi.
      

Víkendové behy s býkmi na 850-metrovej kľukatej trati tradične priťahujú viac zvedavcov.
      

Odkedy sa začali v roku 1924 robiť písomné záznamy, zomrelo v dôsledku zranení spôsobených býkmi 15 ľudí.
      

Deväťdňové pouličné oslavy sviatku miestneho katolíckeho svätca Fermína, žijúceho v 3. storočí, ktoré zvečnil Ernest Hemingway vo svojom románe z roku 1926 Slnko aj vychádza, každoročne prilákajú tisíce zahraničných turistov. Mnohí z nich neodolajú adrenalínovému behu s býkmi vážiacimi takmer 700 kilogramov, ktorý sa koná vždy ráno o 08.00 h miestneho času.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies