Traja zo štyroch útočníkov na hotel Intercontinental sú mŕtvi

NETKY.SK • 21 Január 2018, 08:01 • 2 min
Traja zo štyroch útočníkov na hotel Intercontinental sú mŕtvi

KÁBUL - Najmenej traja zo štyroch ozbrojencov, ktorí v sobotu večer zaútočili na hotel Intercontinental v afganskej metropole Kábul, boli zabití, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hovorca kábulskej polície povedal, že afganské bezpečnostné sily zabezpečili štvrté poschodie päťpodlažného hotela a vyslobodili ľudí, ktoré boli uväznení ozbrojencami. Dodal, že na mieste došlo najmenej k dvom výbuchom, ich príčina však nie je známa.

 

Hovorca afganského ministerstva vnútra uviedol, že piati ľudia, ktorí boli pri útoku zranení, boli prevezení do nemocnice. Ozbrojenci podľa jeho slov najprv podpálili kuchyňu na treťom poschodí. Požiar je už pod kontrolou a poschodie bolo vyčistené od ozbrojencov. "Takmer polovica tretieho poschodia vyhorela," povedal, dodajúc, že bolo náročné určiť počet ľudí vo vnútri hotela, ako aj to, či sú rukojemníkmi.

 

Šéf afganskej televízie Tolo News, citujúc očitého svedka, ktorému sa podarilo z miesta utiecť, však na Twitteri napísal, že pri útoku bolo zabitých alebo zranených až 15 ľudí.

 

Vo štvrtok vydalo americké ministerstvo zahraničných vecí vyhlásenie, že "má správy o tom, že extrémistické skupiny môžu plánovať útok na hotely v Kábule", a varovalo občanov, aby zostali v bezpečí a držali sa späť.

 

Žiadna skupina sa zatiaľ neprihlásila k zodpovednosti za útok.

 

Hotel Intercontinental sa stal terčom útoku ozbrojencov už aj v minulosti. V roku 2011 bojovníci Talibanu zaútočili na budovu a zahájili prestrelku, pri ktorej bolo zabitých 21 ľudí vrátane deviatich útočníkov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona