Traja zo štyroch Slovákov uhrádzajú faktúry načas

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 11:30 • 2 min
Traja zo štyroch Slovákov uhrádzajú faktúry načas

BRATISLAVA - Traja zo štyroch Slovákov uhradia faktúry v stanovenej lehote. Podľa reprezentatívnej EOS štúdie „European Payment Practices“ za rok 2016 platobná disciplína na Slovensku klesla. Kým vlani bolo 74 % platieb uhrádzaných načas, teraz je to 73 %.

slovakia

left justify in out

Štúdia bola zostavená na základe odpovedí 3000 respondentov na rozhodovacích pozíciách v 14 európskych krajinách. Podľa nej sú najdisciplinovanejší Nemci - zaznamenali len 17 % meškajúcich platieb vrátane nevymožiteľných pohľadávok. Nasledujú Rakúšania a Španieli zhodne po 18 %. Najhoršie na tom je Grécko (28 %) a tesne pred ním Slovensko, Rumunsko a Bulharsko, kde sa platí neskoro alebo vôbec v 27 % prípadov.

 

Podľa Michala Šoltesa, konateľa spoločnosti EOS KSI Slovensko venujúcej sa manažmentu pohľadávok je znepokojujúce, že Slovensko skončilo na chvoste medzi európskymi krajinami. Nie je to dobrá správa pre podnikateľské subjekty, pretože tento fakt môže výrazne vplývať na ich likviditu a naštrbiť plynulé cash flow. Rovnako tak hrozí, že sa môžu dostať do druhotnej platobnej neschopnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies