Traja z piatich Britov pijú alkohol v dôsledku každodenného stresu, zistil prieskum

NETKY.SK • 15 Január 2018, 12:51 • 2 min
Traja z piatich Britov pijú alkohol v dôsledku každodenného stresu, zistil prieskum

Londýn - Asi 38 % dospelých Britov sa po ťažkom dni "odmeňuje" alkoholickým nápojom, ktorý im pomáha vyrovnať sa s každodenným stresom. Ukázal to prieskum.

slovakia

left justify in out

Výskum spoločnosti YouGov a charitatívnej organizácie Drinkaware sa zameriaval na návyky pri požívaní alkoholu vo vekovej skupine 18 až 75 rokov. Výsledky prieskumu, ktorý na vzorke viac než 6000 Britov vykonali už na jar 2017 a publikovali začiatkom januára 2018, ukázali, že 38 percentám opýtaných Britov alkohol pomáha zabudnúť na problémy.

 

Až 58 percent respondentov uviedlo, že im alkoholické nápoje pomáhajú vyrovnať sa s tlakom každodenného života, 47 percent sa minulý rok napilo kvôli rozveseleniu a 41 percent respondentov vybralo možnosť, že alkohol im slúži ako nástroj na vyrovnanie sa s úzkosťou alebo depresiou. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

 

Pre Lauru Willoughbyovú, ktorá v roku 2015 založila hnutie Club Soda na pomoc ľuďom, ktorí sa snažia znížiť príjem alkoholu alebo s ním úplne prestať, nie sú výsledky prieskumu prekvapením. "Ak sa neustále pokúšate odsúvať problém do úzadia, nezmizne. Lepšie než vziať do ruky pohárik je povedať si, že musím riešiť svoju úzkosť, duševné zdravie či stres," tvrdí Willoughbyová.

 

Podľa Elaine Hindalovej, výkonnej riaditeľky Drinkaware, si mnoho ľudí neuvedomuje, že alkohol nevplýva len na duševné, ale aj na fyzické zdravie. Spája sa s napríklad s kardiovaskulárnymi ochoreniami a určitými typmi rakoviny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona