Traja vážne zranení fanúšikovia a brazílske obavy pred MS

NETKY.SK • 9 December 2013, 09:45 • 2 min
Traja vážne zranení fanúšikovia a brazílske obavy pred MS

SAO PAULO - Nedeľňajší súboj posledného kola najvyššej brazílskej futbalovej súťaže medzi Atléticom Paranaense a Vascom da Gama (5:1) sprevádzali fanúšikovské nepokoje, ktoré vyústili do vážnych zranení troch z nich.

slovakia

left justify in out

Podľa policajnej správy sa fanúšikovia oboch tímov začali biť a hádzať po sebe fľaše priamo v hľadisku štadióna Santa Catarina približne po štvrťhodine hry, keď domáci viedli 1:0. Ozbrojené zložky museli použiť helikoptéru na to, aby dostali od seba zurvalcov oboch táborov a mohli zraneným poskytnúť lekársku pomoc. Poriadkové jednotky na upokojenie davu použili gumové projektily. Rozhodca musel prerušiť stretnutie a po hodine nechal opäť pokračovať v hre. Technický riaditeľ tímu Vasco da Gama Adilson Batista uviedol, že takéto prejavy násilia sú poľutovaniahodným činom niekoľko mesiacov pred začiatkom majstrovstiev sveta, ktoré privítajú v Brazílii najlepších futbalistov, ale aj fanúšikov z celej planéty. Policajný hovorca Adilson Moreira informoval, že o poriadok na štadióne sa mala postarať súkromná bezpečnostná služba, ktorá však zrejme zlyhala.

"Policajné zložky zasiahli až neskôr, lebo strážili okolie štadióna," vysvetlil Moreira. Technický riaditeľ domáceho klubu Atlético Paranaense Vagner Mancini v tejto súvislosti uviedol, že ho šokovalo správanie fanúšikov na zápase. "Takéto scény násilia som nevidel nikdy predtým. Prinútilo ma to opustiť štadión a ísť domov," uviedol Moreira. Santa Caterina na juhu Brazílie nie je hostiteľom MS 2014 vo futbale, ktoré sa začnú 12. júna v Sao Paule súbojom Brazília - Chorvátsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies