Traja unesení Maďari v Sýrii sú už v rukách maďarských orgánov

NETKY.SK • 27 August 2012, 06:43 • 2 min
Traja unesení Maďari v Sýrii sú už v rukách maďarských orgánov

Traja unesení Maďari v Sýrii sú už v rukách maďarských orgánov - Politika Troch Maďarov, ktorých uniesli v Sýrii v polovici augusta, oslobodili. Podľa informácií maďarskej tlačovej agentúry MTI je trojica Maďarov od dnešného poludnia už v rukách príslušní

slovakia

left justify in out

imgTroch Maďarov, ktorých uniesli v Sýrii v polovici augusta, oslobodili. Podľa informácií maďarskej tlačovej agentúry MTI je trojica Maďarov od dnešného poludnia už v rukách príslušníkov maďarského Centra boja proti terorizmu (TEK), prípravy ich transportu do vlasti sa začali.
      Riaditeľ TEK János Hajdu v sobotu informoval, že unesení traja maďarskí občania sú na slobode, všetci z nich sú v poriadku a sú v Sýrii v bezpečí. Do Maďarska by sa mohli vrátiť do piatich dní.
      O detailoch prípadu budú presnejšie informovať verejnosť po návrate trojice domov, povedal šéf komunikačného odboru úradu maďarskej vlády Bertalan Havasi.
      Teraz oslobodených troch Maďarov – bývalých policajtov vo veku okolo 40 rokov - uniesli 13. augusta z predmestia Damasku.
      Koncom apríla v Sýrii odvliekli neznámi ozbrojenci z priestorov istej firmy na severovýchode blízkovýchodnej krajiny dvoch Maďarov - informatika a inžiniera. Maďarské vládne miesta vtedy získali informácie, že rukojemníci sú nažive. Začiatkom mája vycestovali do Sýrie pracovníci TEK, aby v spolupráci so sýrskymi bezpečnostnými orgánmi vypátrali a oslobodili oboch Maďarov. O ich osude nie sú k dispozícii nové informácie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona