Traja tréneri Senice absolvovali stáž v Parme

NETKY.SK • 4 December 2013, 10:21 • 2 min
Traja tréneri Senice absolvovali stáž v Parme

SENICA - Traja tréneri účastníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FK Senica Milan Suchý, Miroslav Hainc a Jozef Uhlár absolvovali počas minulého týždňa stáž v talianskej prvoligovej Parme.

slovakia

left justify in out

"Už dlhšiu dobu spolupracujeme s dvojicou talianskych agentov Massimom Tanzillom a Giorgiom Zamunerom, ktorí boli asi pred mesiacom v Senici. Ponúkli nám možnosť pozrieť sa priamo do kuchyne Parmy," povedal kouč senickej "štrnástky" Milan Suchý, ktorý v klube zároveň zastáva úlohu sekretára mládeže.

Tréneri sledovali kompletný tréningový proces A-tímu i mládeže Parmy, stretli sa aj so slovenským gólmanom Pavlom Bajzom, ktorý od roku 2012 pôsobí v tíme "žlto-modrých". "Bajza nám veľmi pomohol, v Parme je rešpektovanou osobnosťou. Videli sme prakticky celý týždňový tréningový cyklus. Už pred tým sme boli napríklad v Haagu. Mali sme možnosť porovnať slovenskú, holandskú a taliansku futbalovú školu. V Holandsku sa viac zaoberajú prácou s loptou, v Taliansku sa zameriavajú na fyzickú kondíciu či silu," pokračoval Suchý. 

Dvojica talianskych agentov ponúkla Seničanom možnosť absolvovať stáž aj v iných kluboch. "Bavili sme sa aj o AC Miláno," zakončil Suchý. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies