Traja Slováci chceli spolu s českým europoslancom vybrať vo Švajčiarsku 350 miliónov, jeden z nich je bývalý starosta

NETKY.SK • 7 December 2015, 14:31 • 2 min
Traja Slováci chceli spolu s českým europoslancom vybrať vo Švajčiarsku 350 miliónov, jeden z nich je bývalý starosta

BRATISLAVA - Švajčiarska prokuratúra sa zatiaľ neobrátila na slovenských kolegov so žiadosťou o spoluprácu vo veci zadržaných Slovákov v Zürichu.

slovakia

left justify in out

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky nebola k dnešnému dňu kontaktovaná zo strany švajčiarskych orgánov v tejto veci," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.


Troch Slovákov - Attilu D., Juraja H. a Petra Guzmického, zadržali vo štvrtok 3. decembra vo švajčiarskom Zürichu po tom, ako sa pokúsili z miestnej banky vybrať za pomoci falošných dokladov 350 miliónov eur. Ako v piatok informovala televízia RTVS, spolu s nimi zadržali aj českého europoslanca za komunistickú stranu Miloslava Ransdorfa.

 

Pracovníkov banky na seba muži upozornili nesprávnym dátumom narodenia majiteľa účtu menom Ransdorf.

 

Slováci, z ktorých ani jeden nepatrí medzi známe osoby z prostredia zločineckých skupín, boli údajne hneď po odhalení agresívni, až kým ich nespacifikovala polícia. Po zadržaní a vypočutí odovzdali policajti mužov miestnej prokuratúre.

 

Dvoch Slovákov a Ransdorfa medzitým už prepustili na slobodu, Peter Guzmický, bývalý starosta obce Ivanka pri Nitre, ostáva podľa denníka Nový čas vo väzbe.

 

České médiá považujú trojicu Slovákov za pravdepodobné biele kone. Ich zadržanie spoločne s českým europoslancom Ransdorfom potvrdil hovorca slovenského ministerstva vnútra Ivan Netík.  Banka im nechcela peniaze vydať, pretože nesúhlasilo dátum narodenia. Začali sa vraj správať agresívne, banka preto privolala políciu.


Hovorkyňa policajného prezídia ČR Jana Macalíková pre denník Právo povedala, že česká polícia "so švajčiarskou políciou spolupracuje na jednom prípade pokusu o podvod, v ktorom hrá úlohu český občan". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies