Traja Rumuni použili upravené darčekové karty na výber z bankomatov

NETKY.SK • 3 November 2011, 23:31 • 2 min
Traja Rumuni použili upravené darčekové karty na výber z bankomatov

Traja Rumuni použili upravené darčekové karty na výber z bankomatov

slovakia

left justify in out

img

Traja Rumuni použili podvodne upravené darčekové karty na vytiahnutie 1,5 milióna hongkonských dolárov (139.765 eur) z bankomatov. Informovali o tom dnes médiá v Hongkongu.
Traja stavební robotníci sa v stredu postavili pred hongkonský súd a priznali sa k jednému spoločnému obvineniu z prípravy krádeže. Napísal to denník South China Morning Post.
Darčekové karty sú modernou náhradou darčekových poukážok, šekov či kupónov a v podstate ide o predplatené platobné karty.
Muži boli obvinení, že použili darčekové karty veľkých obchodov ako Marks and Spencer, iTunes firmy Apple, WH Smith a Toys 'R' Us, pričom magnetické prúžky kariet mali pozmenené tak, aby oklamali bankomaty a vydali im peniaze.
Na súde odznelo, že páchatelia uskutočnili 628 výberov, prevažne v období medzi 22. a 25. januárom.
Lonut Leonard Oancea (30), Petrica Ghinea (24) a Alin Ciumpuliac (22) prišli do Hongkongu osláviť blížiacu sa svadbu Oanceu.
Úrady zistili ich totožnosť pomocou záberov z bezpečnostných kamier, ktoré páchateľov zachytili pri výberoch hotovosti z bankomatov patriacich medzinárodnej banke HSBC a singapurskej DBS.  
Polícia po zatknutí podozrivých našla 29 darčekových kariet a hotovosť v hongkonských dolároch aj eurách v celkovej hodnote rovnajúcej sa 283.000 amerických dolárov (204.940 eur).
Ghinea povedal polícii, že veľa peňazí minul v nočných kluboch a kupovaním sexu.
Prípad bol odročený na 17. novembra, keď už nad trojicou mužov vynesú rozsudok.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies