Pri výrobe kapusty došlo skoro k tragédii: Pracovníci sa priotrávili oxidom uhoľnatým!

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 10:15 • 2 min
Pri výrobe kapusty došlo skoro k tragédii: Pracovníci sa priotrávili oxidom uhoľnatým!

KECHNEC – Košickí zdravotní záchranári aj hasiči dnes ráno zasahovali v priemyselnom parku Kechnec v okrese Košice – okolie.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR povedal hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Ladislav Fatura, došlo tam k priotráveniu troch pracovníkov spoločnosti Dorsvet plus, ktorá sa zaoberá spracovaním, fermentáciou a distribúciou kapusty.

„Po príchode na miesto bolo zistené, že pracovníci sa pravdepodobne priotrávili splodinami, ktoré sa tvoria pri procese výroby. Nachádzali sa vo veľkokapacitných nádržiach, v ktorých bola kapusta, odkiaľ ich hasiči dostali von a odovzdali zdravotníckym záchranárom,“ dodal Fatura. Pokračoval, že jedného z pracovníkov spoločnosti musel odviezť vrtuľník leteckej záchrannej služby. „Keďže priestor bol okamžite odvetraný, bolo problematické zistiť, čo sa vlastne stalo, ale meraním sa zistilo, že v priestore je zvýšený obsah oxidu uhličitého aj oxidu uhoľnatého,“ doplnil Fatura.
 

Práve oxid uhoľnatý môže spôsobiť poruchy takzvaného vnútorného dýchania, kedy sa na hemoglobín neviaže kyslík a dochádza k poruchám vedomia, čo môže spôsobiť až smrť. Podľa predbežných informácií sú všetci zamestnanci potravinárskej spoločnosti v rukách lekárov, mimo ohrozenia života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies