Traja podozriví zadržaní v utorok na juhu Bruselu sú po výsluchoch znova voľní

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:26 • 2 min
Traja podozriví zadržaní v utorok na juhu Bruselu sú po výsluchoch znova voľní

BRUSEL - Belgická prokuratúra nariadila dnes prepustiť z väzby tri osoby zadržané v rámci vyšetrovania teroristických útokov so 130 obeťami na životoch, ku ktorým došlo v Paríži 13. novembra 2015.

slovakia

left justify in out

Všetky tri prepustené osoby sa podrobili intenzívnym výsluchom a proti nikomu z nich nebolo vznesené obvinenie, uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry, ktoré zverejnila agentúra AP.

 

Podľa AP bola traja podozrivých vzatá do vyšetrovacej väzby v utorok počas policajnej razie na juhobruselskom predmestí Uccle. Podrobnosti o cieli a výsledkoch tejto policajnej akcie belgické úrady nezverejnili.

 

Brusel bol domovom alebo bázou viacerých z páchateľov útokov vo francúzskej metropole. Podľa belgických a francúzskych vyšetrovateľov rovnaká teroristická bunka je aj za útokmi, ktoré sa v Bruseli odohrali 22. marca. O život pri nich prišlo 32 osôb.

 

Belgické úrady do utorka obvinili 14 osôb, z ktorých desať je vo väzbe, napísal dnes denník La Derniere Heure. Vo väzbe skončili aj dvaja hlavní podozriví zo spoluúčasti na útokoch v Paríži a Bruseli - Salah Abdeslam a Mohammed Abrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona