Traja podnapití radikáli sa v Nemecku pobili s mladými migrantmi

NETKY.SK • 2 Október 2017, 16:20 • 2 min
Traja podnapití radikáli sa v Nemecku pobili s mladými migrantmi

APOLDA - Traja podnapití muži vo veku 27, 33 a 40 rokov prenikli do domova pre neplnoletých utečencov v Apolde v nemeckej spolkovej krajine Durínsko a dostali sa tam do fyzického konfliktu s obyvateľmi. Dvaja z trojice útočníkov z Eisenbergu, ktorých čaká zrejme trestné stíhanie, sú polícii známi ako pravicoví extrémisti, vyplýva z dnešných informácií Stredonemeckého rozhlasu (MDR) a tlačovej agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Pri nedeľňajšom večernom incidente došlo k ľahšiemu zraneniu najmenej piatich osôb - dvoch Nemcov a troch Sýrčanov vo veku 17-19 rokov -, keď sa mladí utečenci, ktorí sa dostali do Nemecka bez sprievodu rodičov, bránili nielen s využitím kuchynského riadu, ale aj železnou tyčou.

 

Do bitky, ktorá sa z priestorov domova presunula neskôr na ulicu, sa zapojilo 15 obyvateľov domova.

 

Na mieste zasahovali policajti, ktorí museli prizvať posily z Weimaru a Jeny a ktorí použili štipľavé spreje, aby aktérov bitky napokon dostali od seba. Ľahšie zranenia pri tom utrpeli ďalší dvaja Sýrčania. Situácia v lokalite sa upokojila až okolo polnoci.

 

Príčinou konania trojice bola vraj priveľmi hlasitá hudba z domova pre utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies