Traja Palestínčania pobodali dnes viacero ľudí vrátane 80-ročnej ženy

NETKY.SK • 2 November 2015, 19:04 • 2 min
Traja Palestínčania pobodali dnes viacero ľudí vrátane 80-ročnej ženy

TEL AVIV - Traja Palestínčania zaútočili dnes s nožmi na izraelských vojakov v okupovanom Predjordánsku a na civilistov v meste Rišon le-Cijon neďaleko Tel Avivu. Jedného z nich vojaci zastrelili, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na izraelské orgány.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda uviedla, že vojaci pristúpili k dvojici Palestínčanov na benzínovej pumpe neďaleko kontrolného stanovišťa v Predjordánsku. Jeden z nich sa pokúsil vojaka bodnúť nožom, preto ho postrelili. Svojim zraneniam však neskôr podľahol, dodala armáda. Podľa palestínskych úradov mal 16 rokov.

 

Druhého Palestínčana, ktorý utrpel pri incidente zranenia, vojaci zatkli.

 

Dnes popoludní pobodal 19-ročný Palestínčan z mesta Hebron na Západnom brehu Jordánu na ulici v meste Rišon le-Cijon troch ľudí, kým ho okoloidúci premohli a ešte pred príchodom polície zadržali. Osemdesiatročná žena, ktorú bodol viackrát od chrbta, a muž, pobodaný do hrudníka, sú vo vážnom stave, tretia obeť útočníka má iba menšie zranenie.

 

Jicchak Šarf z Lekárskeho centra Assaf HaRofeh povedal, že 80-ročná žena bola bodnutá do chrbta a do pása, utrpela poškodenie ciev a fraktúru panvy. Štyridsaťročný muž má viacero bodných zranení hrudníka.

 

O niekoľko hodín neskôr v meste Netanja severne od Tel Avivu bodol ďalší Palestínčan z Predjordánska 70-ročného muža idúceho po ulici a vážne ho zranil. Izraelská polícia muža vo veku niečo cez 20 rokov postrelila.

 

Od 1. októbra zabili príslušníci izraelských síl najmenej 67 Palestínčanov. Štyridsať z nich bolo vyzbrojených prevažne nožmi. Ďalších zastrelili počas násilných protestov.

 

V dôsledku palestínskych útokov, či už nožom alebo strelných, zahynulo za ten istý čas pri súčasnej vlne násilností 11 Izraelčanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies