Traja páchatelia ukradli 7-ročnému chlapcovi bicykel

NETKY.SK • 3 September 2014, 10:18 • 2 min
Traja páchatelia ukradli 7-ročnému chlapcovi bicykel

BRATISLAVA/KOŠICE – Polícia pátra po troch neznámych páchateľoch, ktorí v pondelok po pol šiestej večer lúpežne prepadli iba sedemročného chlapca a ukradli mu horský bicykel.

slovakia

left justify in out

Chlapec sa bicykloval na chodníku pred rodinným domom na Prúdovej ulici v Košiciach. Páchatelia prišli k nemu, jeden ho chytil za tričko a druhý ho zhodil z bicykla na zem. Chlapec sa však bicykla nechcel vzdať a držal ho za riadidlá. Opakovane ho sotili, bicykel mu vytrhli a následne s ním ušli. Spôsobená škoda je 240 eur. Ako informoval hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci lúpeže, páchateľom za tento skutok hrozí väzenie na tri až osem rokov. 


Polícia hľadá aj neznámeho zlodeja, ktorý sa koncom augusta vlámal do závlahovej čerpacej stanice v Pavlovciach nad Uhom. Ukradol z nej čerpadlá, vývevu, elektromotory, kompresor s elektromotorom, hliníkové káble, štíty z elektromotorov, ryhované plechy a pletivo z oplotenia. Štátnemu podniku spôsobili škodu za viac ako 7 500 eur. 

 

Z krádeže obvinili 18-ročného Lukáša a o rok staršieho Adriána z okresu Košice-okolie. Lukáš raz večer koncom júla spred pohostinstva vo Veľkej Ide zobral nezamknutý horský bicykel, čím majiteľke spôsobil škodu 50 eur. Keďže bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý, hrozí mu dvojročné väzenie. 

 

Rovnaký trest hrozí aj obvinenému Adriánovi, ktorý na prelome mája a júna v Moldave nad Bodvou využil nepozornosť obyvateľov bytu na Severnej ulici, odkiaľ ukradol päť prsteňov z bieleho zlata a pár náušníc zo žltého kovu. Majiteľke spôsobil škodu 288 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies