Traja obžalovaní za zabitie kickboxera Tótha idú za mreže

NETKY.SK • 20 Október 2014, 11:37 • 2 min
Traja obžalovaní za zabitie kickboxera Tótha idú za mreže

KOŠICE – Krajský súd v Košiciach v dnešnom odvolacom konaní v kauze zabitia kickboxera 33-ročného Ladislava Tótha za zločin zabitia odsúdil Jána Červeného na trest odňatia slobody na osem rokov a šesť mesiacov a Elemíra Bartoša na sedem rokov a šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Tretiemu obžalovanému Patrikovi Filipkovi uložil trest odňatia slobody na dva roky. Pre výkon trestu ich zaradil do ústavu s najnižším stupňom stráženia. Košický krajský súd nevyhovel odvolaniu prokurátora, ktorý sa odvolal voči rozsudku okresného súdu pre Filipka.

 

Ako uviedol predseda senátu košického krajského súdu, v odvolacom konaní sa zistilo, že okresný súd správne kvalifikoval spáchanie trestného činu, preukázal zabitie v zmysle predložených dôkazov. Doložil, že podrobnejšie odôvodnenie rozsudku bude procesným stranám doručené písomne. 

 

Kickboxer Ladislav Tóth (Doky) prišiel o život v apríli 2012. Skonal na následky ťažkých zranení, ktoré utrpel pri hromadnej bitke na diskotéke v obci Zádiel. Zranenia utrpel aj jeho brat Štefan. Obžaloba dávala obvineným za vinu, že v miestnom kultúrnom dome aj pred ním zaútočili na bratov Tóthovcov, pričom Ladislava bili päsťami a kopali na zemi do celého tela. Utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým neskôr podľahol. Jeho mŕtve telo našli v priekope pri obci Dvorníky. Súdny lekár označil za príčinu smrti početné poranenia hlavy, opakovanými údermi útočníci spôsobili Tóthovi traumatický opuch mozgu a pľúc. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona