Traja obvinení v kauze vraždy bosa Sýkoru sa dostali na slobodu

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 11:48 • 2 min
Traja obvinení v kauze vraždy bosa Sýkoru sa dostali na slobodu

BRATISLAVA - Trojica obvinených v prípade vraždy mafiánskeho bosa Miroslava Sýkoru sa dostala na slobodu. Informoval o tom denník Nový čas s tým, že sa z väzby dostali pre procesnú chybu.

slovakia

left justify in out

"Obvinení boli príkazom predsedu senátu Okresného súdu Bratislava I prepustení z väzby na slobodu z dôvodu, že prokurátorka Generálnej prokuratúry SR nedodržala zákonom predpísanú lehotu na podanie obžaloby pred uplynutím predĺženej lehoty trvania väzby a sama nerozhodla o prepustení obvinených na slobodu," povedal denníku Erik Tomus z Krajského súdu v Bratislave. Keďže podľa sudcu nedodržala zákonom predpísanú lehotu, neostávalo mu nič iné, ako prepustiť Marka Ľuptáka, Richarda Benčiča a Milana Majtana z väzby na slobodu.
      

Nový čas pripomína, že za mrežami tak naďalej zostáva iba najznámejší z obvinených Ľuboš Ferus, ktorého odsúdili v inej trestnej veci. "Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vydal pokyn na okamžité preskúmanie spisu. V prípade potvrdenia nesprávneho postupu prokurátorky bude vyvodená okamžitá disciplinárna zodpovednosť," reagovala pre denník hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.
      

Štvoricu páchateľov obvinili z vraždy Miroslava Sýkoru až vlani po 16 rokoch od skutku. Vo februári 1997 prišiel vtedajší bos na parkovisko hotela Holiday Inn, na Bajkalskej ulici v Bratislave. Útočníci spustili na muža streľbu, ktorej podľahol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies