Traja nezvestní po výbuchu plynu v centre Katovíc

NETKY.SK • 23 Október 2014, 10:59 • 2 min
Traja nezvestní po výbuchu plynu v centre Katovíc

KATOVICE - Silný výbuch plynu dnes čiastočne zničil dom v centre juhopoľských Katovíc. Po explózii zostali nezvestné tri osoby a päť zranených previezli do nemocnice, oznámila poľská televízia TVN24.

slovakia

left justify in out

Následkom ranného výbuchu sa zrútilo niekoľko poschodí budovy a na streche vznikol rozsiahly požiar. Na mieste zasahovali desiatky hasičov, ako aj skupina špeciálne cvičených pátracích psov. Postup záchranných a pátracích prác komplikoval požiar a obavy ohľadne stability zvyšnej časti objektu. Hasiči preventívne evakuovali aj nájomníkov z okolitých domov. Prehľadávanie trosiek budovy možno potrvá až do piatka.
      

Presný počet osôb, ktoré sa v čase výbuchu nachádzali v budove, nie je známy. V dome bolo celkovo 25 registrovaných obyvateľov. Z poškodeného domu sa podarilo uniknúť asi desiatim osobám, päť z nich následne hospitalizovali. 
      

Osud troch nezvestných je nejasný - stále nie je známe, či sa v čase výbuchu nachádzali v budove. Predbežné informácie naznačujú, že tam neboli, čo však bude ešte potrebné ešte overiť. Vo všetkých troch prípadoch ide o obyvateľov bývajúcich v tých častiach domu, ktoré sú momentálne úplne zavalené troskami. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies