Traja muži prepadli slovenských misionárov v Hondurase

NETKY.SK • 5 August 2014, 13:29 • 2 min
Traja muži prepadli slovenských misionárov v Hondurase

BRATISLAVA - Traja neznámi muži prepadli v júli slovenských misionárov v Hondurase. Okradli ich o peniaze určené na stavbu kaplnky Božieho milosrdenstva v Misijnom centre v Sangrelayi.

slovakia

left justify in out

Útočníci ich prepadli krátko po tom, ako peniaze vyzdvihli z banky. Pri prepade misionári vyviazli bez zranení. Informuje o tom v liste celej vincentínskej rodine provinciál lazaristov Jaroslav Jaššo.

 

Ako napísala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, Stanislav Bindas pricestoval z Misijného centra v Sangrelayi do mesta San Pedro Sula, aby vyzdvihol na letisku dvoch dobrovoľníkov z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Z banky vyzdvihli peniaze (150 tisíc lempír, čo je približne 10 tisíc dolárov) na stavbu kaplnky Božieho milosrdenstva v Misijnom centre v Sangrelayi. Po približne troch minútach po odchode z banky ich prepadli a okradli, ale zostali nažive, uvádza v liste provinciál Jaššo. Pripojil i svedectvo dobrovoľníka Mariána Baleja. "Profesionálne nás zablokovali v bočnej uličke, vyskočili traja mafiáni, zbrane v rukách, padol výstrel a pištoľou rozbil pri Stanovi okno a hneď hulákali ´peniaze´. Tak sme im všetko navalili. Školácka chyba, mal som pri sebe pas, 1 000 eur, kameru," opisuje mladý dobrovoľník. 

 

Peniaze, ktoré ukradli, boli vyzbierané od rôznych dobrodincov. Vincentínska rodina sa preto obracia na všetkých ľudí dobrej vôle s prosbou o nové milodary na dostavbu kaplnky. Pomoc bude potom odoslaná na účet misionárov v Hondurase. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies