Traja muži na východe Slovenska sa vyhrážali podnikateľovi: Hrozí im až 10 rokov!

NETKY.SK • 29 September 2014, 13:39 • 2 min
Traja muži na východe Slovenska sa vyhrážali podnikateľovi: Hrozí im až 10 rokov!

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NaKA) odhalila prípad vydierania na východe Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová, zo zločinu vydierania spáchaného v spolupáchateľstve obvinili 22-ročného Róberta M., 33-ročného Petra J. a 40-ročného Martina Č., ktorí sa vyhrážali podnikateľovi z Trebišova. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

 

Podľa polície všetci traja muži ešte koncom roka 2013 v Trebišovskom a Michalovskom okrese požadovali pod hrozbou násilia od miestneho podnikateľa 22-tisíc eur. Zastrašovali ho rôznymi spôsobmi, podpálili mu auto, vyhrážali sa mafiou a jeden z obvinených dokonca naňho vytiahol nôž so slovami „podrežem ťa a vyberiem z teba hurky“. V strachu o svoj život im zaplatil sedemtisíc eur a ďalších 15-tisíc mal zaplatiť po predaji bytu. "To sa však už nestalo, zasiahla polícia, dodala Baloghová. Vyšetrovateľ v prípade prvých dvoch obvinených spracoval podnet na väzbu, prokurátor ho síce akceptoval, no sudca nie, preto sú stíhaní na slobode. Martin Č. je vo výkone väzby pre inú trestnú činnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies