Traja muži čelia v USA obvineniam z rozsiahlych kyberzločinov

NETKY.SK • 11 November 2015, 09:44 • 2 min
Traja muži čelia v USA obvineniam z rozsiahlych kyberzločinov

NEW YORK - Americkí prokurátori v utorok zverejnili detaily žaloby voči trom mužom, ktorí podľa obvinení mali spáchať hackerské útoky a ďalšie protiprávne činy. Podľa prokurátorov svoje útoky namierili aj proti banke JPMorgan Chase a dokázali vytvoriť nelegálne zisky v objeme stoviek miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Žaloba má dvadsaťtri bodov a týka sa údajných zločinov namierených voči dvanástim spoločnostiam. Z tohto počtu poskytuje deväť firiem finančné služby, útoky sa však týkajú aj napríklad novín The Wall Street Journal. Ide o činnosť od roku 2007 a týka sa osobných informácií viac ako 100 mil. ľudí. Podľa dostupných informácií mali byť cieľom útokov aj spoločnosti Scottrade Inc a E*Trade Financial Corp.

 

Údajné nekalé praktiky zahŕňajú nafukovanie cien akcií, internetové kasína, sprostredkovanie platieb zločincov, nelegálne výmeny bitcoinov a pranie špinavých peňazí. Situácia, o ktorej prokurátori hovorili v utorok rozširuje prípad, ktorý sa prvýkrát objavil v júli. Americká ministerka spravodlivosti Loretta Lynchová uviedla, že obvinenia sa týkajú „jednej z najrozsiahlejších krádeží údajov finančnej povahy v histórii.“ Obvineniam čelia Gery Shalon, Joshua Samuel Aaron a Ziv Orenstein.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona