Traja mladíci okradli 48-ročnú ženu, hrozí im osem rokov za mrežami

NETKY.SK • 30 September 2013, 10:58 • 2 min
Traja mladíci okradli 48-ročnú ženu, hrozí im osem rokov za mrežami

BRATISLAVA - Traja mladíci okradli v nedeľu (29.9.) skoro ráno na ulici Malý trh v Bratislave 48-ročnú ženu. Vzali jej retiazku zo žltého kovu aj koženú peňaženku a tak jej spôsobili škodu predbežne vyčíslenú na 180 eur. Mladistvého 15-ročného Patrika, 18-ročného Jozefa a 19-ročného Tibora polícia krátko po čine zadržala, Bratislavčanom teraz hrozí až osem rokov za mrežami.

slovakia

left justify in out

"Po predchádzajúcej vzájomnej dohode Patrik poškodenú zozadu fyzicky napadol, v dôsledku čoho spadla na zem. Počas fyzického útoku jej z krku strhol retiazku zo žltého kovu. Vzápätí k poškodenej priskočil Jozef, ktorý jej z tašky vytiahol koženú peňaženku s osobnými dokladmi a bankomatovou kartou," opísala nedeľňajšie lúpežné prepadnutie bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. So ženou sa podľa nej Jozef naťahoval aj o mobilný telefón, ktorý však počas zápasu spadol na zem. Žena podľa Považanovej neutrpela zranenie.

Mladíci po lúpeži ušli smerom k obchodnému centru na Pribinovej ulici. Na základe nahláseného popisu ich policajti zadržali do pol hodiny od oznámenia na križovatke ulíc Karadžičova a Továrenská. Bratislavčanov už policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva. "Obvineným v prípade preukázania viny hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na tri až osem rokov. V prípade mladistvého obvineného sa trestná sadzba znižuje na polovicu," podotkla hovorkyňa. Jozef a Tibor sú v cele policajného zaistenia, mladistvý Patrik je stíhaný na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies