Traja mladí futbalisti zbili čiarového rozhodcu, v pondelok zomrel

NETKY.SK • 4 December 2012, 08:00 • 2 min
Traja mladí futbalisti zbili čiarového rozhodcu, v pondelok zomrel

Traja mladí futbalisti zbili čiarového rozhodcu, v pondelok zomrel - Krimi Incident sa odohral v nedeľu po zápase v meste Almere neďaleko Amsterdamu. Troch futbalistov, ktorých vek sa pohybuje od 15 do 16 rokov, zatkla polícia v pondelok ráno.

slovakia

left justify in out

img

Incident sa odohral v nedeľu po zápase v meste Almere neďaleko Amsterdamu. Troch futbalistov, ktorých vek sa pohybuje od 15 do 16 rokov, zatkla polícia v pondelok ráno.

Čiarový rozhodca, ktorého po zápase mládežníckej súťaže jeho syna v Holandsku napadli traja tínedžeri, v pondelok zomrel.

Štyridsaťjedenročný arbiter Richard Nieuwenhuizen po nedeľňajšom útoku skolaboval a museli ho okamžite previezť do nemocnice. V pondelok skonal, no jeho klub Buitenboys neoznámil presnú príčinu smrti.

"Nemôžete uveriť, že sa stalo niečo také. Pätnásť, šestnásťroční chlapci hrajú futbal, idete sa pozrieť a uvidíte niečo také," agentúra AP citovala šéfa Buitenboys Marcela Oosta. Podľa televízie NOS hral v spomínanom zápase aj jeden z Nieuwenhuizenových synov. "Rozhodoval každý týždeň, užíval si to. Bol to skutočný futbalový zanietenec," pokračoval Oost.

Incident sa odohral v nedeľu po zápase v meste Almere neďaleko Amsterdamu. Troch futbalistov, ktorých vek sa pohybuje od 15 do 16 rokov, zatkla polícia v pondelok ráno. Ich amsterdamský klub Nieuw Sloten na svojej oficiálnej webstránke informoval, že hráčom zastavil činnosť a ich mužstvo odhlásil zo súťaže.

Holandská ministerka športu Edith Schippersová uviedla ešte pred správami o rozhodcovej smrti, že "je absolútne hrozné, že niečo také sa môže stať na holandských športoviskách".

"Je šialené, že niekto, kto sa zapojí do svojho hobby, sa stane obeťou takejto agresie," uviedol Anton Binnenmars z Holandskej futbalovej asociácie.

Smrť rozhodcu prišla takmer presne rok po tom, čo holandský amatérsky futbalista napadol a usmrtil sedemdesiatsedemročného fanúšika.

Amsterdamský okresný súd minulý týždeň odsúdil hráča, identifikovaného ako Silvester M., na tri roky za mrežami za to, že kopol fanúšika do hrude tak silno, že to nevydržala jeho slezina. Sedemdesiatsedemročný muž zomrel na následky zranení o mesiac neskôr.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies