Traja ľudia zahynuli, keď hustý lejak zmenil potok na rozbúrenú rieku

NETKY.SK • 6 Január 2019, 16:02 • 2 min
Traja ľudia zahynuli, keď hustý lejak zmenil potok na rozbúrenú rieku

ATÉNY - Traja ľudia zahynuli cez víkend v Grécku, ktoré zasiahli búrky s lejakmi, ale aj snehové víchrice a teploty pod bodom mrazu. Informovali o tom grécki predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Podľa hasičov telá dvoch starších mužov, nezvestných od štvrtkového lejaku, sa našli v nedeľu na dvoch rôznych miestach v potoku juhovýchodne od metropoly Atény.

 

Dvaja muži vo veku 67 a 64 rokov sa spolu s manželkou staršieho muža vydali v lejaku na nákupy z mesta Keratéa, približne 45 kilometrov juhovýchodne od metropoly Atény. Mladší, 64-ročný muž sa dobrovoľne ponúkol manželom, že ich na nákupy odvezie.

Potok sa však vďaka lejaku zmenil na rozbúrenú rieku.

 

V predchádzajúci deň, v sobotu, našli skupiny záchranárov v uvedenom potoku v tom istom aute mŕtvu 66-ročnú manželku. Utopila sa na zadnom sedadle, napísala tlačová agentúra AP.

 

Jej manžela objavili mŕtveho v nedeľu ráno na mieste vzdialenom od nej desať kilometrov. Telo vodiča našli čoskoro nato, 15 kilometrov od miesta nálezu auta.

 

Grécko zápasí aj s náhlym ochladením, keď teploty v niektorých oblastiach klesajú pod mínus 18 stupňov Celzia a sneh už pokryl celé časti krajiny.

 

Záchranné služby absolvovali desiatky výjazdov na pomoc ľuďom, ktorých husté sneženie uväznilo v autách či domovoch.

V sobotu hasiči zachránili dvojicu francúzskych turistov uviaznutých v lese na ostrove Lesbos, informovala tlačová agentúra AFP.

 

Nepriaznivé počasie narušilo aj dopravu - vynútilo si zatvorenie hlavných ciest a zrušenie trajektovej prepravy či vlakových spojov na diaľkových železničných linkách.

 

Let spoločnosti Ryanairu do gréckeho Solúnu bol napríklad v piatok pre zlú viditeľnosť presmerovaný do rumunského mesta Temešvár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies