Traja hasiči zomreli v rovnaký deň: Skolila ich choroba z 11. septembra!

NETKY.SK • 25 September 2014, 19:09 • 2 min
Traja hasiči zomreli v rovnaký deň: Skolila ich choroba z 11. septembra!

NEW YORK - Trojica bývalých príslušníkov Newyorského hasičského zboru (FDNY), ktorí 11. septembra 2001 zasahovali na manhattanskom Ground Zero, zomrela v rovnaký deň na choroby súvisiace s týmto teroristickým útokom. S odvolaním sa na vedenie FDNY o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Howard Bischoff, Robert Leaver a Daniel Heglund zomreli v pondelok na leukémiu, rakovinu pažeráka a rakovinu hrubého čreva. Všetci pracovali na mieste zrútených budov Svetového obchodného centra v New Yorku tesne po útokoch islamských fanatikov, ktorí do nich narazili unesenými dopravnými lietadlami.
     

"Ich smrť je bolestivou pripomienkou toho, že aj po 13 rokoch stále platíme príšernú daň za hrdinské činy našich hasičov," uviedol komisár FDNY Daniel Nigro. Hasiči, ktorí na Ground Zero zasahovali medzi prvými, vykazovali zdravotné problémy už krátko po útokoch. FDNY pri nich prišiel celkovo o 343 mužov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies