Traja českí anarchisti chystali útok na vlak, hrozí im doživotie

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 14:14 • 2 min
Traja českí anarchisti chystali útok na vlak, hrozí im doživotie

PRAHA - Český Útvar pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) po zásahu z minulého týždňa obvinil trojicu anarchistov z prípravy teroristického útoku. Vyšetrovatelia sú presvedčení, že chceli zaútočiť na vlak. Informoval o tom dnes spravodajský server ihned.cz.

slovakia

left justify in out

Všetci traja sú teraz vo väzbe, hrozí im doživotný trest. "Pripravovali útok na vlak. Hrozí im 12 až 20 rokov alebo výnimočný trest," povedala pre aktuálne.cz hovorkyňa pražského mestského štátneho zastupiteľstva (prokuratúry) Štěpánka Zenklová.

 

Ďalší anarchista čelí stíhaniu za nedovolené ozbrojovanie. "Pri domovej prehliadke sa u neho v byte našla hromadne účinná zbraň," podotkla Zenklová. Či ide o nástražný výbušný systém, ako minulý týždeň uviedli médiá, hovorkyňa nepovedala.

 

Ďalšie dve osoby sú obvinené z neprekazenia trestného činu a hrozia im až tri roky väzenia. Dvojica je stíhaná na slobode.

 

Policajná operácia bola minulý týždeň namierená proti anarchistom zo skupiny s názvom Sieť revolučných buniek.

 

Skupina mala od januára 2014 vykonávať podpaľačské útoky namierené najmä proti policajtom. Zapálili napríklad policajné auto pred strážnicou v Litvínove-Hamri. O mesiac neskôr potom hodili zápalnú fľašu pred policajnú stanicu v Prahe.

 

Zatiaľ posledný zo zaznamenaných útokov namierených proti policajtom sa odohral vlani v auguste v Ústí nad Labem, kedy opäť vzbĺklo jedno z policajných áut.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies