Traja bývalí manažéri Tesco sú obvinení z podvodu a falšovania účtov

NETKY.SK • 11 September 2016, 15:26 • 2 min
Traja bývalí manažéri Tesco sú obvinení z podvodu a falšovania účtov

LONDÝN - Traja bývalí manažéri Tesco boli obvinení z trestného činu podvodu a falšovania účtovníctva.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Bloomberg ide o bývalého riaditeľa britskej dcéry Chrisa Busha, bývalého finančného riaditeľa Carla Rogberga a bývalého komerčného riaditeľa pre oblasť potravín Johna Scoulera. Všetci traja sa majú podľa agentúry AP objaviť pred súdom 22. septembra. Britský Úrad vyšetrovania vážnych podvodov (SFO) tvrdí, že nelegálne aktivity nastali v období od februára do septembra 2014.

 

SFO začal vyšetrovať Tesco v roku 2014 po tom, čo sieť oznámila, že nadhodnotila zisky o sumy, ktoré dosiahli celkovo 326 miliónov libier (385,53 milióna eur). Tesco následne prinútilo deväť manažérov čerpať neplatené voľno a väčšina z nich zo spoločnosti medzičasom odišla. Po oznámení sa do veci zapojili hneď tri regulačné úrady, konkrétne Úrad finančného vyšetrovania (FCA) a Rada pre finančné spravodajstvo (FCR). FCA prípad zatvoril po otvorení vyšetrovania SFO, FCR v súčasnosti preveruje audítorov spoločnosti PricewaterCoopers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona