Traja astronauti z ISS bezpečne pristáli na stepi v Kazachstane

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 09:09 • 2 min
Traja astronauti z ISS bezpečne pristáli na stepi v Kazachstane

DŽEZKAZGAN - Návratový modul ruskej kozmickej lode Sojuz s trojčlennou americko-rusko-japonskou posádkou, ktorá ukončila svoje pôsobenie na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS), pristál dnes bezpečne na kazašskej stepi. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pristátie sa uskutočnilo presne podľa plánu a kapsula zavesená na veľkom bielom padáku sa k zemi zniesla dnes v skorých ranných hodinách. Od ISS sa odpojila vo výške 418 kilometrov nad zemou, približne tri hodiny pred pristátím.

 

Na palube návratového modulu boli ruský kozmonaut Michail Tjurin, Američan Rick Mastracchio a Kóiči Wakata z Japonska, ktorí na vesmírnej stanici strávili 188 dní.

 

Wakata odovzdal v pondelok velenie ISS americkému astronautovi Stevenovi Swansonovi. Na slávnostnom odovzdaní funkcie, ktorú zastával 66 dní a ako vôbec prvý Japonec, bolo prítomných všetkých päť ďalších členov posádky z USA a Ruska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies