Traja afganskí vojaci sa stratili počas vojenského cvičenia v USA

NETKY.SK • 22 September 2014, 10:21 • 2 min
Traja afganskí vojaci sa stratili počas vojenského cvičenia v USA

BOSTON - Americká polícia i vojaci pátrajú po troch dôstojníkoch afganskej armády, ktorí sa stratili počas vojenského cvičenia v štáte Massachusetts, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trojica afganských vojakov pricestovala do USA 11. septembra, aby sa zúčastnila na spoločných manévroch na vojenskej základni Cape Cod na východe štátu Massachusetts. Ich neprítomnosť si všimli nadriadení v noci zo soboty na nedeľu. Naposledy ich svedkovia videli na promenáde v neďalekom meste Barnstable. 

 

Americké úrady ubezpečujú verejnosť, že dvaja kapitáni a jeden major afganskej armády, ktorí sa nevrátili na základňu, nie sú považovaní bezpečnostnú hrozbu. Nezvestní nemali počas manévrov prístup k zbraniam.  

 

Na prebiehajúcom cvičení na základni Cape Cod sa zúčastňuje viac ako 200 účastníkov zo šiestich krajín. Na výcviku sa stále zúčastňuje ďalších zhruba desať afganských vojakov. 

 

Len nedávno došlo v USA k podobnému incidentu, keď sa počas výletu do Washingtonu stratili dvaja afganskí policajti, absolvujúci protidrogový výcvik vo Virgínii. Americké úrady oboch mužov vypátrali a rozhodli o ich návrate do vlasti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies