Tragický zosuv pôdy možno spôsobilo ilegálne vyrúbanie lesa

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 17:12 • 2 min
Tragický zosuv pôdy možno spôsobilo ilegálne vyrúbanie lesa

OSO - Mohutný zosuv pôdy v americkom štáte Washington, pri ktorom zahynulo najmenej 17 ľudí, možno spôsobilo ilegálne vyrúbanie lesa, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

 V predchádzajúcich desiatich rokoch v oblasti povolili klčovanie lesa na niektorých plochách. Avšak k výrubu stromov došlo aj v zóne, ktorá mala svah stabilizovať, uviedol príslušný úrad na ochranu životného prostredia.
     

Podľa vyjadrenia úradu bol v zakázanej zóne odstránený zhruba hektár lesa. Vyšetrovanie sa pri hľadaní príčin tragédie bude spoliehať na vedeckú expertízu.
     

Po sobotňajšom zosuve pôdy v lokalite Oso, približne 90 kilometrov od Seattlu, je stále nezvestných 90 osôb. O ďalších 35 ľuďoch sa presne nevie, či sa v čase nešťastia nachádzali v oblasti. Pátranie bude pokračovať aj počas dnešného dňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona